Günde kişisel ihtiyaçlara göre değişmekle beraber en az 2-3 porsiyon meyve tüketimi çok önemli. Farklı besin ögesi, vitamin ve mineral alımı için de farklı meyveleri tüketerek rengarenk beslenmek gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ben de sizlerle en sevilen 3 kış meyvelerinden olan elma, armut ve nar ile farklı tarifler paylaşmak istedim…
Elma
Elma, içeriğindeki antioksidan vitaminler ile bağışıklılık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artırır. Elmada bulunan çözünen ve çözünmeyen lifler toksik maddelerin dışkı ile atılmasını sağlayarak kansere karşı koruyucu aktivite gösterir. Çözünmeyen lifleri LDL kolesterolün azaltılmasına yardımcı olur. Elmadaki pektin ve fenoller kolesterol ve trigliseridi düşürmede tek başlarına yarattıkları etkiden daha etkilidir. İçindeki pektin maddesi de kötü kolesterolü (LDL)'yi düşürürken, iyi kolesterol (HDL) oranını yükseltmeye yardımcı olabilir. 1 porsiyon meyve karşılığı olarak; 1 küçük boy tüketebilirsiniz.