Ne aramıştınız?
Dilara Koçak

Yaz Aylarında Serinleten Tarifler

Yaz aylarında sağlıklı ve lezzetli tariflerle bir yandan da serinlesek ne güzel olur değil mi?

Yaz aylarında sağlıklı ve lezzetli tariflerle bir yandan da serinlesek ne güzel olur değil mi? Gün içinde tükettiğiniz sıvıların, sıvı ihtiyacını karşılarken aynı zamanda sağlığınıza katkıda bulunmasına da özen gösterin.

  • Daha fazla kalsiyum ve protein için içeceklerinize süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz

  • Bağırsak sağlığınız için ve daha uzun süre tok kalmak için kefir ve yulafı deneyebilirsiniz

  • Gün içinde yeterli meyve tüketemiyorsanız içeceklerin içine ekleyebilirsiniz

  • Sebze tüketmeyi sevmiyorsanız sebze sularını ve detoks içeceklerini tercih edebilirsiniz

İşte sizlere yaz aylarında serinletici, keyif verici aynı zamanda da sıvı ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı tariflerim;

Pembe Ayran

Malzemeler: 

Yarım su bardağı maden suyu 

1 - 2 su bardağı az yağlı yoğurt 
5 - 6 tane çilek 
1 avuç böğürtlen veya çilek 
Birkaç yaprak nane

Hazırlanışı:

Küçük küçük kestiğiniz çilekleri, naneyi, yoğurdu ve suyu mikserden geçirin. Maden suyu ilave ederek asitli bir içecek haline dönüştürebilirsiniz.

Yeşil Detoks

Malzemeler: 

1 avuç ıspanak 
2 salatalık 
1 limon suyu 
2 dilim ananas

Hazırlanışı:

İyice yıkadığınız ıspanaklar, salatalıkla birlikte katı meyve sıkacağından geçilir. Daha sonra ananasla blender yaparak ve üzerine 1 limonun suyunu ekleyerek tüketebilirsiniz. Dilerseniz üzerine buz ekleyebillir veya soğuk su ile seyrelterek tüketebilirsiniz.

Kefir Smoothie

Malzemeler: 

1 su bardağı yağsız kefir 
Yarım kabuksuz ve tatlı şeftali 
1 avuç taze veya dondurulmuş böğütlen (ya da çilek) 
1 çay kaşığı toz tarçın 
1 yemek kaşığı yulaf 
Yarım çay kaşığı keçi boynuzu unu

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri blenderdan geçirin. Bol buzla servis edin.

Soğuk Yaz Çorbası

Malzemeler; 

200 gram yoğurt 
1 su bardağı soğuk su 
1 yemek kaşığı haşlanmış nohut, 
1 yemek kaşığı haşlanmış buğday, 
1-2 adet salatalık 
½ demet dereotu 
Az tuz 
Sarımsak

Hazırlanışı:

Küp küp doğranmış salatalık, az tuz ve dereotunu diğer malzemelerle karıştırın, dilerseniz sarımsak da ilave edilebilir…

Dilara Koçak

Dilara Koçak 1994 yılında Hacettepe Üni. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. 1996 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini de tamamlayarak Uzman Diyetisyen ünvanını aldı. Ardından İstanbul Üniversitesinde Yönetici geliştirme programı, Boğaziçi Ünversitesinde Etkili Sunum ve Konuşma Teknikleri programı ile 2015 yılında ise Bilgi Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler Sertifika programını tamamladı.