Her ne kadar eskiler ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ deseler de bizim için yazın habercisi ilk baharın ilk ayıdır…
Yaz aylarının yaklaşmasıyla tezgahlar da renkleniyor, sebze ve meyveler yaz renklerine dönüşmeye başlıyor. Her mevsimin ona özel sebze ve meyvelerini zamanında tüketmek besin değerlerinden en yüksek şekilde faydalanmamıza yardımcı olur. Düzenli sebze ve meyve tüketiminin sağlık için bir çok faydası var. Yüksek oranda sebze tüketen insanların aşırı kilolu olma ihtimali ve kalp hastalıklarına, bazı tip kanserlere yakalanma riski azalıyor. Ayrıca sebze ve meyve tüketiminin tip2 diyabet, felç, kronik akciğer ve bazı bağırsak hastalıklarına ve hipertansiyona karşı koruyucu etki gösterdiği de söyleniyor. Sebze ve meyveyi çok tüketen daha yaşlı insanlarda hafıza kaybı oranının daha düşük olduğunu ortaya koyan çalışmalar da var.